Ga naar de inhoud
Kies/klik op deze pagina Kolven voor meer informatie over:

HUREN

Drinkt je baby nog niet goed (genoeg) aan je borst?
Is je melkproductie nog niet goed op gang gekomen?
Of zijn jij en je baby van elkaar gescheiden, bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname?
Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met kolven.

Professionele kolf
In deze gevallen is het niet verstandig om gebruik te maken van je eigen of geleende kolf, omdat deze onvoldoende zuigkracht hebben. Start daarom direct met een professionele kolf.

En waarom zou je willen (blijven) kolven met een kolf als deze? Het antwoord hierop is dat je door vaker te voeden/kolven de melkproductie stimuleert. Ook als de productie lastig op gang komt, kun je door te kolven meer melk gaan aanmaken. Professionele huurkolven zijn extra krachtig om de borstvoeding op gang te kunnen brengen én houden.

Praktisch
De professionele kolfmachine kun je bij mij huren. Het bijbehorende afkolf-setje (het is een dubbele kolf) moet je kopen. Na het terugbrengen van de kolfmachine, hou je het afkolf-setje over. 

Ik verkoop ook elektrische kolven, onder andere van de merken Medela, Horigen, Elvie, Youha, etc; zie daarvoor de rubriek Kopen.

Medela huurkolf koffer

Starten
Ik vind het belangrijk dat je snel en goed wordt geholpen, daarom kun je bij mij iedere dag van de week terecht om een borstkolf te huren. Ik verhuur de Medela Symphony. Ik heb verschillende maten van afkolf-sets en borstschilden. Kijk op de volgende PDF om te kijken welke maat je nodig hebt.

Nadat je contact met mij hebt opgenomen, zetten we de procedure in gang.
Contact opnemen kan via deze site, Whatsapp, Email of telefonisch; zie de contact pagina. Ik stuur je dan een verzoek via de mail om je gegevens aan te vullen. Nadat dit is gedaan, stuur ik je een factuur voor de kosten van de eerste week. Als dit bedrag is betaald, staat de kolf voor je klaar aan de André de Jongstaat 33 in Bodegraven. Bij het ophalen van de borstkolf kan om een geldig legitimatiebewijs gevraagd worden. Je kunt de kolf huren zolang als dit nodig is.

De eerste factuur geldt voor de eerste week huur. Hierin staan:
* de huur van de kolf (€ 20,00);
* aanschaf van een dubbel afkolf-set (€ 37,95 voor Medela Symphony).

Na de eerste week zijn de huurkosten € 2,50 per dag.
De huur gaat in op de dag van ophalen en eindigt op de dag van terugbrengen van de borstkolf.

Wanneer je de kolf niet meer nodig hebt, deze graag zo snel mogelijk (schoon) weer terug brengen.  Na afloop stuur ik je de eind-factuur per mail. Bij het niet terug brengen, verlies, diefstal of schade aan de kolf door verkeerd gebruik, worden de kosten verhaald op de huurder. Een nieuwe Medela Symphony borstkolf kost zo’n €2000,- inclusief BTW.

Als je aanvullend verzekerd bent krijg je in veel gevallen een vergoeding voor het huren van een kolf wanneer je deze huurt via een lactatiekundige.
(Op de consult pagina vind je links naar sites om je verzekering hiervoor te checken.)

KOPEN

Ik heb onder andere de volgende producten in de verkoop.

Van Medela: De Freestyle kolven,  kolfbeha’s en voedingsbeha’s, Purelan, tepelhoedjes, tepelvormers, microwave bags. 

Van Moedermelknetwerk: De Chicture Horigen en de Wearable kolf.

Van Rite Aid: Hydrogel breast discs.

Van Hegen: De kolf zoals hiernaast afgebeeld.

Van Youha de INs: Enkele en dubbelzijdige kolf.

Van Elvie de Pump en de Stride: Enkele en dubbelzijdige kolf.

Hegen dubbel | kolf verkoop Hegen, Elvie Pump, Youha INs, Horigen Chicture Plus Move, Ardo Alyssa, Medela Freestyle Flex, Medela Swing Maxi

Hieronder volgen het bestelformulier, en een overzicht van de meest populaire kolven van dit moment, waar ik vertegenwoordiger van ben en die je bij mij kunt verkrijgen, met hun prijzen en enkele foto’s.

Dit formulier kun je gebruiken om een kolf of accessoires te bestellen bij Esther Lactatiekundige.
(Dus om te kopen, maar niet om te huren.)
Vervolgens zal ik jouw bestelling verwerken; de stappen gaan als volgt: 

 • maak je keuzes hiernaast (meer info na het bestel formulier);
 • de meeste kolven en accessoires heb ik op voorraad en dan zet ik de kolf gelijk voor je klaar;
 • ik stuur je een email om je gegevens aan te vullen voor het opstellen van de factuur; 
 • daarna stuur ik de factuur naar je op;
 • je betaalt de factuur;
 • gelijk kun je de kolf komen halen in Bodegraven of stuur ik hem naar je op.
(Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens. Zie evt het privacy protocol op deze site, bij menu-item Info. Voor dit web-formulier wordt Google’s reCAPTCHA gebruikt als bescherming tegen spam. Hier kun je Google’s ‘Privacy Policy‘ en ‘Terms of Service‘ doorvoor vinden.)


  (Je kunt meerdere selecteren met de CONTROL toets)

  Elvie Pump
  De eerste stille draagbare borstkolf ter wereld. Past in je bh en bij je leven. Geen slangetjes. Geen kabeltjes. Geen geluid.

  Dankzij de Elvie Pump kun je helemaal naar eigen inzicht kolven – thuis, op je werk of onderweg. Je hoeft geen uren meer slangetjes te reinigen of ergens uit het zicht of in de buurt van een stopcontact door te brengen. Met de Elvie Pump kun je een vergadering voorzitten, naar buiten gaan of gewoon even ontspannen… terwijl je kolft.

  Elvie Pump enkele borstkolf € 299,99
  Elvie Pump dubbele borstkolf € 599,99 

  Youha The INs
  De Youha The INs borstkolf biedt een mobiele kolfmethode die de kwaliteit en effectiviteit van een niet-mobiele kolf behoudt, zodat je snel en efficiënt kunt kolven naar jouw wens. Montage is eenvoudig en rechttoe rechtaan; alle onderdelen kunnen gedemonteerd worden wat eenvoudige reiniging mogelijk maakt. Onderdelen kunnen worden ontsmet in kokend water.

  The Ins is een enkele borstkolf. Wanneer je dubbelzijdig wilt kolven, heb je 2 stuks Youha The Ins nodig.

  Youha The INs enkele borstkolf € 75,00
  Youha The INs dubbele borstkolf € 150,00

  Hegen

  • Ontwikkeld in door een moeder samenwerking met lactatiekundige
  • Enkel of dubbel kolven
   36 verschillende kolfcombinaties
  • Toeschietreflex stimulatie functie
  • Massage modus met kneedring
  • USB oplader (oplaadtijd 2,5 uur voor 180 minuten kolven/6 kolfsessies)
  • BPA-vrij, ftalaatvrij en PVC-vrij
  • Universeel borstschild past op de meeste tepels van 21 mm t/m 27 mm. 
  • In geschenkverpakking

  Hegen Borstkolf‎ (dubbele elektrisch incl. handkolf) € 296,99

  Horigen Chicture Plus Move

  Horigen Chicture Plus Move is een totaalpakket voor mama’s die onderweg moedermelk kolven voor hun baby’tje als ze niet samen kunnen zijn.

  De Plus Move is met tas en de gewone Plus is zonder tas. 

  De goed afwasbare en geïsoleerde draagtas is ruim en heeft een apart vak om de kolfmotor met touchscreen op te bergen. Er is voldoende ruimte om de koeltas met 4 extra brede nek 120ml flessen en de dubbele 3D kolfset te vervoeren.

  Horigen 3D borstschilden zijn geheel uit silicone gemaakt; dat betekent dat ze de tepel en tepelhof geheel omsluiten en niet alleen vacuüm gebruiken maar ook compressie zetten om de melk effectief uit de borsten te verwijderen.

  Horigen Chicture Plus € 225,00
  Horigen Chicture Plus Move € 300.00

  Medela Freestyle Flex

  De nieuwe Freestyle Flex™ is een dubbele elektrische 2-Phase borstkolf die perfect in jouw leven past: dankzij het lichte, compacte ontwerp en de via USB oplaadbare accu heb je de flexibiliteit om probleemloos en betrouwbaar af te kolven, waar en wanneer je maar wilt.

  • Compacte, lichte en draagbare borstkolf, eenvoudig om overal mee naartoe te nemen
  • Ingebouwde oplaadbare accu zodat je overal kunt kolven – en niet op zoek hoeft naar een stopcontact
  • USB-poort om onderweg op te laden
  • Kan worden gekoppeld aan de gratis Medela Family app – download de app en registreer je om de voortgang van je kolfsessies bij te houden
  • Medela PersonalFit Flex borstschilden voor comfort en een betere melkstroom

  Freestyle Flex dubbele borstkolf € 300,-

  Medela Swing Maxi

  De Swing Maxi is een dubbele elektrische kolf met oplaadbare accu en is ideaal voor moeders met een flexibele levensstijl. Deze compacte borstkolf heeft een stille werking en maakt gebruik van een beproefde technologie, zodat je comfortabel en efficiënt kunt afkolven: dubbel afkolven voor gemiddeld tot wel 18% meer melk in minder tijd, 2-Phase Expression technologie, waarmee het voedingsgedrag van je baby wordt nagebootst en ovale borstschilden met een zachte rand, voor een comfortabele pasvorm en een verbeterde melkstroom. Onderzoekers hebben bovendien geconstateerd dat melk die op deze manier is verkregen, meer energie bevat. De Swing Maxi heeft een ingebouwde accu die zes afkolfsessies meegaat indien volledig opgeladen.

  • Compact, stil en flexibel
  • Dubbel afkolven voor meer melk in minder tijd
  • Intuïtief en gebruiksvriendelijk
  • Comfortabel afkolven gebaseerd op het ritme van je baby
  • Ovaal borstschild voor comfortabel afkolven
  • Sneller opladen met de ingebouwde accu en USB-C-aansluiting
  • Veilig dankzij het gesloten systeem met overloopbeveiliging


  Medela Swing Maxi € 225,-

  KOLFCONSULT

  Wil je een kolf kopen of huren? Dan kun je er een kolfconsult bij boeken.
  Een kolfconsult kost 50 euro per half uur. Een kolfconsult duurt meestal ongeveer een uur. 

  Wil je graag een kolf aanschaffen, bijvoorbeeld omdat je voor een langere periode wil gaan kolven, maar weet je niet precies welke geschikt is voor jou? Boek dan dit consult.
  Tijdens dit consult kom ik bij jou thuis met een aantal dubbelzijdige kolven van verschillende merken. Deze kun je zo in je eigen omgeving uitproberen. Iedere kolf heeft bijvoorbeeld andere programma’s, borstschelpen en zuigkracht. Tijdens het kolfconsult geef ik je uitleg over hoe je de kolf kunt gebruiken, hoe je het kolven kunt combineren met je werk en krijg je advies over het bewaren van moedermelk. Je kunt dan ook met al je vragen over kolven bij mij terecht. Als je wilt kun je de gewenste kolf gelijk aanschaffen. Als je het consult liever bij mij aan de keukentafel wilt (of soms op de verloskundigenpraktijk), dan kan dat ook. 

  Schets mama kind | kolf verkoop Hegen, Elvie Pump, Youha INs, Horigen Chicture Plus Move, Ardo Alyssa, Medela Freestyle Flex, Medela Swing Maxi