Ga naar de inhoud
 • Ik ben zwanger en wil mijn baby borstvoeding geven, heb je meer informatie?
 • Ik twijfel tussen borst- en flesvoeding. Wat kan ik het beste doen?
 • Ik heb veel pijn bij het voeden van mijn kindje, klopt dat wel?
 • Onze baby is zo onrustig, krijgt het wel genoeg binnen?
 • Mijn moeder zegt dat ik het anders moet aanpakken, nu twijfel ik …
 • Ik ga weer aan het werk, zal ik afbouwen of kolven?


Uit mijn praktijk en vanuit ervaring weet ik dat je als kersverse moeder voor talloze vragen komt te staan. Ook – of misschien juist – als het over borstvoeding gaat. Tel daar bij op de vele meningen en ervaringen die je gevraagd en ongevraagd krijgt, en je weet het soms echt niet meer.

Ik wil je alvast zeggen: je doet het goed! Over jouw vragen praat ik als lactatiekundige in Bodegraven-Reeuwijk en omstreken graag met je door. Zodat je met hernieuwd (zelf)vertrouwen kunt genieten van de periode dat je zelf je kindje voedt, en prachtige bouwstoffen meegeeft voor de verdere ontwikkeling.


Hoe kan ik je van dienst zijn?

 

Kies hieronder het consult dat het beste bij jouw situatie past en boek direct een afspraak.

Consult Borstvoeding - Birth

Esther Bakker lactatiekundige | Borstvoeding en kolven | Bodegraven – Reeuwijk – Gouda – Boskoop – Koudekerk – Hazerswoude - Zoeterwoude - Alphen aan den Rijn – Zwammerdam – De Meije – Zegveld – Woerden – Driebruggen – Waarder – Nieuwerbrug

€ 115,00

 • Zwangerschapsconsult
 • Huisbezoek (1 uur)
 • Gesprek en info over borstvoeding
 • Adviezen op maat
 • Borstvoedingsplan
 • Telefonisch consult in het kraambed

Een consult Birth vindt plaats tijdens de zwangerschap, meestal rond de 35e week, en duurt een uur.
Ik kom bij jou op huisbezoek en samen zullen we bespreken wat voor jou het beste zal zijn qua borstvoeding. Ik stel bovendien ter plekke een persoonlijk borstvoedingsplan met je op. Dit helpt je om na te denken en standpunten in te nemen over je komende voeding periode.
Jij bent degene die het beste voor heeft met je kind en het is aan jou hoe jij je kind wil voeden. Ik zal je hierin steunen.
Tot slot spreken we een telefonisch consult af voor straks in het kraambed.

Consult Borstvoeding - Boost

Esther Bakker lactatiekundige | Borstvoeding en kolven | Bodegraven – Reeuwijk – Gouda – Boskoop – Koudekerk – Hazerswoude - Zoeterwoude - Alphen aan den Rijn – Zwammerdam – De Meije – Zegveld – Woerden – Driebruggen – Waarder – Nieuwerbrug

Standaard Consult

€ 135,00

 • Huisbezoek met observatie
  borstvoeding (max 1,5 uur)
 • Mondonderzoek bij de baby
 • Adviezen op maat
 • Digitaal actieplan en verslag
 • Week lang nazorg

Een consult Boost duurt zo’n 1,5 uur. Ik ga met je in gesprek over je zwangerschap, bevalling en ook hoe de eerste dagen zijn verlopen. Ik zal je baby observeren en een mondonderzoek doen. Vervolgens zal ik een voeding observeren. We zullen dit met elkaar bespreken en ik zal je professionele adviezen geven. Je krijgt een digitaal actieplan op jouw situatie toegespitst met een verslag. Ook hebben we in de week na het consult nog contact, per telefoon, chat of mail.

Consult Borstvoeding - Best!

Esther Bakker lactatiekundige | Borstvoeding en kolven | Bodegraven – Reeuwijk – Gouda – Boskoop – Koudekerk – Hazerswoude - Zoeterwoude - Alphen aan den Rijn – Zwammerdam – De Meije – Zegveld – Woerden – Driebruggen – Waarder – Nieuwerbrug

€ 250,00

 • Consulten Birth + Boost,
  gecombineerd met een Kolfconsult
 • Mondonderzoek bij de baby
 • Adviezen op maat + voorlichtingsavond
 • Borstvoedingsplan, actieplan en verslag
 • Hele periode nazorg

Met Consult Best krijg je het best-of-breed !
Kies dit consult als je de hele periode optimaal begeleid wilt worden en niet pas hulp wilt inschakelen als er bijvoorbeeld problemen zijn.

Consult Best bestaat uit de consulten Birth (tijdens de zwangerschap) en Boost (na de geboorte) samen en combineert dat tevens met een Kolfconsult. Zo heb je de grootste kans op een succesvolle borstvoeding tijd! Het borstvoedingsplan dat we in het begin samen opstellen, wordt onder begeleiding in de praktijk gebracht. Gedurende de hele consult periode kun je contact opnemen voor vragen. Ook het bijwonen van de maandelijkse voorlichtingsavond zit allemaal inbegrepen in Consult Best!

Let op: bij het boeken van dit consult plan je enkel zelf het uur in tijdens je zwangerschap periode + de voorlichtingsavond; ná de bevalling plannen we de rest van dit Consult Best in. Mocht je de voorlichtingsavond al betaald hebben, dan wordt die alsnog in mindering gebracht op de factuur.

 

Overig

Vervolgconsult – 115 euro / 1 uur
Volgend op een van de eerdere consulten Boost of Best.

Heb je behoefte aan nog een consult, boek dan dit Vervolgconsult. Hierin bespreken we hoe het de afgelopen tijd is gegaan. We stellen de acties bij en/of we stellen nieuwe op. Ik zal weer een voeding observeren. Achteraf ontvang je weer een kort verslag van dit bezoek.

Kolfconsult – 50 euro / half uur
Wil je een kolf kopen (of huren)? Dan kun je er een kolfconsult bij boeken.

Wil je graag een kolf aanschaffen, bijvoorbeeld omdat je voor een langere periode wil gaan kolven, maar weet je niet precies welke geschikt is voor jou? Boek dan dit consult.
Tijdens dit consult kom ik bij jou thuis met een aantal dubbelzijdige kolven van verschillende merken. Deze kun je zo in je eigen omgeving uitproberen. Iedere kolf heeft bijvoorbeeld andere programma’s, borstschelpen en zuigkracht. Tijdens het kolfconsult geef ik je uitleg over hoe je de kolf kunt gebruiken, hoe je het kolven kunt combineren met je werk en krijg je advies over het bewaren van moedermelk. Je kunt dan ook met al je vragen over kolven bij mij terecht.
Als je wilt kun je de gewenste kolf gelijk aanschaffen.
Als je het consult liever bij mij aan de keukentafel wilt (of soms op de verloskundigenpraktijk), dan kan dat ook. 
Het kolfconsult wordt per half uur gerekend. Een kolfconsult duurt meestal ongeveer een uur. 

Chat Consult – 15 euro / per 15 min

Een korte vraag is prima te beantwoorden per Whatsapp / SMS / email.
Verder gaat mijn voorkeur gaat uit naar een huisbezoek.

Telefonisch Consult – 1,25 euro / min

Een korte vraag is prima te beantwoorden door de telefoon
Verder gaat mijn voorkeur gaat uit naar een huisbezoek. Indien nodig volgt na afloop een kort verslag. Er wordt minimaal een kwartier aan kosten gerekend. 

Factuur
Na afloop van het consult ontvang je een factuur per e-mail (beveiligd). Jij betaalt deze factuur aan Esther Lactatiekundige. Mogelijk kun je de factuur vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft namelijk eigen voorwaarden voor het vergoeden van lactatiekundige zorg.  

Vergoedingencheck
De meeste verzekeraars bieden een volledige of gedeeltelijke vergoeding voor de kosten van borstvoedingsbegeleiding door een IBCLC gecertificeerde lactatiekundige zoals Esther.
En meestal ook voor de huur en / of aanschaf van een kolf.
Check daarom altijd de dekking van je (aanvullende) zorgverzekering, of je voor vergoeding in aanmerking komt. Dat checken kan via de onderstaande sites.
(N.B. eventueel voor vergoeding benodigde Vectis AGB-codes worden op de factuur weergegeven.)

Kunstvoeding kost ongeveer 800 euro per jaar (afhankelijk van het soort kunstvoeding). De keuze tussen borst en fles zou dus niet moeten gaan om geld, maar om wat de ouders zelf graag willen!

Reiskosten
De reiskosten zijn bij de Consult prijzen inbegrepen, tenzij de (snelste) afstand meer is dan 20 km heen en terug: dan word er 30 ct/km in rekening gebracht (vrijgesteld van BTW).

Parkeerkosten
De eventuele kosten van parkeren zijn bij de consultprijs inbegrepen.

 

Voorwaarden en privacy
Op deze dienst zijn de NVL Algemene Voorwaarden en het NVL Privacy Protocol van toepassing, die je (behalve bij de NVL) kunt nazien op deze site: klik hier. Wanneer je deze dienst gebruikt, ga je tevens akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens. De genoemde documenten worden je op een beveiligde manier per email toegestuurd.

 

Annulering
Zodra er een datum afgesproken is voor een consult, hou ik tijd voor je vrij in m’n agenda. Mocht je toch geen gebruik willen maken van de dienst dan kun je tot 24 uur voor het consult kosteloos afzeggen. Daarna breng ik 50% van de  consult kosten in rekening.

Borstvoeding baby. Esther Lactatiekundige | Borstvoeding en kolven | Bodegraven – Reeuwijk – Gouda – Boskoop – Koudekerk – Hazerswoude - Zoeterwoude - Alphen aan den Rijn – Zwammerdam – De Meije – Zegveld – Woerden – Driebruggen – Waarder – Nieuwerbrug
Esther Lactatiekundige Bodegraven - Woerden – Gouda – Alphen aan den Rijn – Reeuwijk (Borstvoeding drinken)

Je bent ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de maandelijkse voorlichtingsavond over borstvoeding. Klik voor meer informatie: Voorlichting.

Esther Lactatiekundige in het Groen Hart (Bodegraven regio) voor
Borstvoeding Consult, Borstkolven (huur / koop) en Voorlichting. 

Het werkgebied van deze praktijk in het Groene Hart is:
Bodegraven – Reeuwijk – Gouda – Waddinxveen – Boskoop – Koudekerk aan den Rijn
Alphen aan den Rijn – Zwammerdam – De Meije – Nieuwkoop – Noorden – Zegveld – Kamerik – Harmelen Woerden Linschoten – Montfoort – Oudewater – Waarder – Driebruggen
Hekendorp – Haastrecht – 
Nieuwerbrug aan den Rijn

(En overal waar de auto heen rijdt. Aarzel dus niet om contact op te nemen!)